December 10, 2008

MEDIA SELANGOR

Pengusaha Besi Buruk Boleh Mohon Lesen
-Mereka yang berminat untuk menjalankan perniagaan ini perlulah mendapatkan lesen atau permit daripada pihak polis terlebih dahulu sebelum membuat permohonan di MPKj.
-Perniagaan ini hanya boleh beroperasi di kawasan industri sahaja. Kawasan perumahan dan juga lot-lot pertanian tidak dibenarkan

Jaringan Rakyat Tertindas (Jerit) melancarkan Kempen Basikal ‘Rakyat Pengayuh Perubahan’ ke seluruh negara menuntut akta gaji minima, memansuhkan akta zalim seperti Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), Akta Darurat, pengawalan harga barang, memulihkan pilihan raya majlis tempatan dan menghentikan penswastaan perkhidmatan seperti air, hospital dan pendidikan.

Seminar Pembangunan Industri Halal Nasional Negeri Selangor pada 15 Disember di perkarangan Stadium Malawati. Kertas kerja oleh Ketua Eksekutif Johor Corporation yang juga Naib Presiden Dewan Perdagangan Islam Malaysia (DPIM), Tan Sri Dato’ Muhammad Ali Hashim, Presiden Fomca, Datuk N. Marimuthu di samping wakil beberapa syarikat seperti Giant, Carrefour, KFC, Central Spectrum Sdn Bhd serta SMIDEC. Anjuran bersama kerajaan negeri, DPIM Selangor, Halal Industry Development Corporation (HDC), Biro Korporat DPIM dan diuruskan IPPJ Sdn Bhd. Jualan Selangor Ria berlangsung pada 13 hingga 21 Disember.

No comments:

Post a Comment