December 31, 2008

2 SHAFIE "MAIN GOLF" PAKATAN RAKYAT


Lapang sasar ialah Taman Seri Langat, Jalan Reko , Kajang. ADUN Bangi, Dr. Shafie bersama ahli majlis MPKj zon 23 Hj Shafie dan wakil dari DAP, PKR bersama jawatankuasa penduduk turun padang untuk melawat kawasan. Dipadang golf pemain berjalan dari lubang ke lubang golf. Di sini pemain berjalan dari rumah kerumah melihat permasalahan penduduk.

Masalah banjir dan persekitaran adalah dirujuk. Taman yang terletak bersebelahan Sg Langat seringkali dinaiki air. Faktor utama ialah penyelenggaraan "monsun drain" oleh kontraktor terbabit kurang diberi perhatian. Sikap peniaga yang tidak menjaga kebersihan sekitaran juga memainkan peranan. Segelintir penduduk didapati menutup terus saloran longkang dihadapan rumah mereka.

Seorang penghuni memberitahu," Dulu sewaktu membeli rumah di sini kami membayangkan suasana yang tenang berhampiran Sungai Langat. Kini saya duduk di tingkat 3, sungai pun tak nampak. Kesian melihat penghuni sebuah rumah yang menempatkan sekumpulan orang kurang upaya mengharung banjir. Sebuah tahfiz di sini lagi teruk kerana kedudukannya betul-betul sebelah sungai".

No comments:

Post a Comment