November 23, 2011

Pertandingan Futsal Sempena Cuti Sekolah: Kerjasama Pejabat Adun Dengan Hitachi

BBB, 23 Zulhijjah = 19 November (Sabtu):

Tutup Sekolah bermula dari 19 November dan berterusan hingga akhir Disember. Anak-anak berada di dalam tempoh cuti panjang, mereka tidak seharusnya dibiarkan dengan masa yang tidak terancang, kerana jika demikian merugikan mereka, sebab itu ibu bapa, pihak Sekolah atau PIBG dan pelajar sendiri seharusnya menyusun kegiatan yang seharusnya dipenuhi dalam masa terluang ini. Selain dari bersedia dengan pengajian yang akan ditempuhi bila buka Sekolah nanti, membaca janganlah ditinggalkan. Kunjungilah perpustakaan atau kedai-kedai buku untuk membeli buku-buku. Ibu bapa seharusnya merancang membawa anak-anak bercuti untuk membawa kelainan angin dan pengalaman baru kepada anak-anak. Pihak Sekolah dan PIBG juga wajar menyusun program kepada anak-anak misalnya program sukan, kerja amal dan kursus. NGO, Persatuan dan pihak Masjid-Surau juga wajar mengatur kegiatan bagi anak-anak setempat.

Seawal tutup ini pihak Lajnah Sukan Adun dipengerusi saudara Dahari bersama HITACHI Bangi dipengerusi saudara Zamzuli menganjurkan Peraduan Futsal untuk dua kategori A bawah 12 tahun dan B bawah 10 tahun pada hari ini bertempat di Galaxcy Futsal, Kompleks Sukan, Seksyen 15, Bandar Baru Bangi. Menurut saudara Dahari Embong Pengarah Peraduan, 20 pasukan mengambil bahagian. Kumpulan A terdiri dari Strike Force, Super Triple 9, LBJB All Stars, Pelangi Semenyih dan Seksyen 7.Tiap pasukan ini dipilih menentang pasukan yang dipilih dari pasukan Angry Birds, LBJB A, Super Junior, L.A.Galaxy dan Bangi 3 F.C.

Manakala Kumpulan B terdiri dari Sunway Semenyih, Citra F.C, Shabu-Shabu F.C dan Perdana F.C melawan pasukan-pasukan LBJB B, Taman Sri Haneco, Seksyen 7 dan Pelangi Semenyih. Kebanyakan pasukan adalah dari Bandar Baru Bangi. 2 pasukan teratas bagi setiap kategori layak ke peringkat separuh akhir. Yang menang dari setiap pasukan layak memasuki peringkat akhir Pertandingan berterusan dari jam 8.30 pagi sehingga jam 1.30 tengahari. Pertandingan berkesudahan dengan keputusan:

Bawah 10 tahun di menangai Johan LBJB B (Hijau) dan Naib Johan LBJB A

Bawah 12 tahun dimenangi Johan Super Triple 9 (Kuning) dan Naib Johan Citra FC(Merah). Hadiah bagi Johan RM200 dengan medal dan hamper, Naib Johan RM100 dengan medal dan hamper, bagi pasukan tempat ketiga dan empat mendapat medal dan hamper.

Dalam ucapan penutup pertandingan Adun Bangi mengucapkan terima kasih terutama kepada pihak Hitachi, kerana sama menganjurkan pertandingan. Menurut Adun, ``Kegiatan sukan adalah antara kegiatan utama diberi perhatian oleh Adun kepada kalangan remaja sebagaimana diadakan pada hari ini. Ini adalah bertujuan antaranya mengisi masa lapang yang sekarang adalah bermulanya cuti Sekolah.`` Menurut Adun lagi, ``Banyak lagi kegiatan yang dibuat. Antaranya kem motivasi, Back To School, Penyampaian Hadiah Cemerlang, Remaja Masjid-Surau, Acara Khatam Qur`an dan Berkhatan.``

Adun mengucapkan tahniah kepada yang menang dan yang tak menang boleh cuba lagi dalam peraduan-peraduan yang akan dianjurkan. Terima kasih juga kepada semua yang mengambil bahagian dan yang memberi kerjasama bagi menjayakan peraduan pada hari ini. Adun Bangi menyampaikan hadiah-hadiah bagi semua kategori dan bergambar kenangan.

Sekian.

No comments:

Post a Comment