August 21, 2009

MEDAN USAHAWAN BANGI25 Syaban : 16 Ogos 2009/ Medan Usahawan Bangi

Sempena menyambut kehadiran Ramadhan 1430 H ini Portfolio Bangi Bandar Ilmu, Mini Kabinet ADUN Bangi dengan kerjasama MPP Zon 22 dan Persatuan Penduduk Bandar Baru Bangi telah merangka berbagai program keilmuan sebagai pengisian.

Pada 16 Ogos 2009 bertempat di Dataran Usahawan Bangi telah diadakan majlis pelancaran program tersebut. Ustad Zulkifli Ahmad seorang penceramah bebas telah diberi penghormatan untuk memulakan program tersebut dengan memberi tazkirah mengenai persediaan awal ramadahan.

Sebelum itu dalam ucapan perasmian ADUN Bangi, Dr. Shafie Abu Bakar mengucapkan tahniah kepada pihak penganjur kerana berterusan mengadakan program keilmuan di Bangi bandar ilmu.

"Agenda merakyatkan ilmu akan berterusan sebagai pengisian Bangi sebagai bandar ilmu. Sebelum ini kita telah mengadakan beberapa siri kuliah ilmu terbuka di pasar dan dengan penstrukturan semula kawasan ini yang kini dikenali sebagai Medan Usahawan Bangi, kita telah mempunyai tempat yang lebih selesa untuk program-program rakyat. Harapan saya semoga lebih banyak program diatur untuk menghidupkan semula medan ini."

Medan Usahawan Bangi yang dulu dikenali sebagai kawasan medan selera terbiar hampir sepuloh tahun kini berubah menempatkan usahawan-usahawan dari berbagai bidang. Masalah longokkan sampah bersebelahan kawasan ini telah dapat diatasi dan dengan setiap unit dicat dengan warna baru diharap dapat mengembalikan kegemilangannya sebelum ini.

No comments:

Post a Comment