May 26, 2010

Gotong Royong Di Seksyen 8/30 Dan Melawat Warga Mas

Seksyen 8/30 BBB, 08 J. Akhir = 22 Mei (Sabtu):Jam 8.30 pagi hari ini ADNS Bangi beserta dengan Saudara Azizi tiba di Seksyen 8/30 BBB menyertai penduduk yang sedang bergotong royong membersih kawasan, memotong pokok-pokok yang perlu dipotong dan mengangkat barangan yang perlu dibuang. Gotong royong mendapat kerjasama pihak Alam Flora, lori-lori turut dibekalkan untuk mengangkut sampah.

ADNS Bangi menemui En. Rashid selaku pengerusi Persatuan Penduduk di sini dan Timbalan Pengerusinya En. Taufik serta En. Sayid Ketua Alam Flora bangi Zon Bangi.
Menurut En. Rashid gotong royong di sini merupakan acara bulanan. Sebagaimana hari ini, biasanya mendapat kerjasama yang baik dari penduduk.


Kegiatan penduduk di sini berasaskan surau. Buat sementara dua buah bangunan dua tingkat berdekatan disewa dan dijadikan surau. Menurut En. Rashid dan En. Taufik, "Kami berhasrat untuk mendirikan surau di atas tanah seluas 0.32 ekar", Menurut En. Rashid, "Tanah ini adalah tapak dewan dan kami harap dapat menukar dan menggunakannya sebagai tapak surau dan usaha sedang dilakukan ke arah itu." Katanya. Beliau mengharapkan ADNS Bangi dapat menolong membantu merealisasikan hasrat penduduk.

Sementara itu ADNS Bangi dibawa menziarah seorang warga mas yang sedang uzur dan aduan dari anaknya Puan Rohana bt. Abdul Rahim berkenaan kesempitan hidup yang sedang dihadapi dan masalah persekolahan anak perempuannya. Menurutnya beliau pernah datang mengadu di Pejabat ADNS. Beliau dan keluarga diambil perhatian oleh penduduk dan sering menyampaikan bantuan. Beliau diberi ruang niaga di jalan masuk tidak jauh dari pondok pengawal dan memerlukan modal untuk menjual barang-barang makanan, termasuk dari ADNS Bangi yang berjanji untuk mempertimbangkan.

No comments:

Post a Comment