June 29, 2010

Meraikan Johan Pasukan Bola Sepak Pasti Peringkat Pusat

BBB, 15 Rajab = 28 Jun (Isnin):


Sebagai pernyataan SYUKUR terhadap Allah yang mengurniakan kemenangan bagi Pasukan Bola Sepak Pasti Al-Raudah, Seksyen 5, Bandar Baru Bangi menjadi JOHAN peringkat pusat dan Pasti Al-Syakirin Taman Impian Ehsan, Balakong tempat ketiga bagi pertandingan Bola Jaring yang kedua-duanya berlangsung di Stadium Perbandaran Seberang Prai pada 27 Jun 2010 (Ahad), maka pada malam ini ADNS Bangi mengadakan Majlis Keraian terhadap kedua-dua pasukan bertempat di Restoran Desa Village, Jalan Reko, Bandar Baru Bangi.


Hadir maraikan sama pada malam ini ialah Saudara Adram Musa Ketua Pemuda Pas Serdang, Haji Mohd Sufi Munassir Pengarah Pasti Al-Raudah, Saudara Fazli Daud Setiausaha Pas Serdang, Jurulatih Bola Sepak Saudara Zaidi Jamil, Pengarah Saudara Kamaruddin dan Timbalan Saudara Shamsuri, AJK, Guru-guru, Anak-Anak dari Pasukan Bola Sepak dan Bola Jaring. Mereka semua berjumlah lebih kurang 100 orang.

~Adik Fakhrul (berbaju hijau) dan Adik Lokman~

Pasukan Bola Sepak terdiri dari 10 pemain iaitu, FAKHRUL yang dinobatkan Pemain Terbaik, LOKMAN Penjaring terbanyak (5 gol). Yang lain-lain ialah Wafi, Aidi, Adli, Hafiz Aiman, Hanif, Ijad, Irfan dan Abid. Antara pemain adalah dari Kuala Langat dan Kajang Utama.

~Encik Zaidi, Jurulatih Bola Sepak~

Pada perlawanan akhir Pasukan dari Al-Raudhah yang mewakili Selangor berlawan menentang pasukan dari Kelantan. Menurut Tuan Haji Kamaruddin Pengarah Pasukan, minit pertama pasukan Kelantan score gol, membuatkan Pasukan Al-Raudah agak menggelabah, tetapi sebelum tamat bahagian pertama pertandingan Pasukan Al-Raudhah dapat menyamakan kedudukan dan seterusnya pada pertengahan kedua dapat menambahkan jaringan hingga berakhir dengan 2 -1. Menurut saudara Zaidi Jurulatih, kita melatih mereka sejak 3 bulan dan kita telah tanamkan azam supaya tidak mudah mengalah dan berjuang hingga ke akhir. Al-Hamdulillah dengan pesanan itu dengan izin Allah kita berjaya. Pasukan dari Selangor pada kali ini dinobatkan sebagai Pasukan Terbaik keseluruhan. Tahniah.

~Puan Rapiah bt. Ibrahim, Jurulatih Bola Jaring~

Manakala Pasukan Bola Jaring pula adalah terdiri dari pemain-pemain Pasti Impian Ehsan, Huffaz Sungai Ramal dan Kuala Langat. Mereka ialah Nur Farhana, Aliawati, Ainon Nabilah, Atirah Nabihah, Nurul Izzati, Nurul Hidayah, Nuryani, Khairul Nisa' Safiyyah, Nur Nisa' Farhana dan Harith Sofiah. Jurulatih ialah Puan Rapiah bt. Ibrahim dan dibantu oleh Cikgu Ani.Semasa menyampaikan ucapannya ADNS Bangi mengucapkan Syabas dan Tahniah kepada Pasukan Bola dari Pasti Al-Raudhah. Beliau percaya semangat tinggi dan kesungguhan yang ditunjukkan oleh Jurulatih dan pemain-pemain serta dengan sokongan pihak Pasti dan ibu bapa yang berterusan membawa kepada kejayaan. Saya sendiri, menurut ADNS Bangi dua kali turun memberi semangat kepada pasukan bola sepak, iaitu sebelum bermain ke peringkat negeri dan sebelum bermain pada peringkat pusat. Manakala pasukan dari Pasti Al-Syakirin terkenal sebagai Pasti terbaik dan pernah menjuarai sukan ke peringkat negeri pada tahun 2006, 2007 dan 2008. ADNS Bangi mengucapkan tahniah kepada pasukan bola jaring Pasti Al-Syakirin Impian Ehsan memenangi tempat ketiga Bola jaring pada peringkat Pusat bagi kali ini.


Sebagaimana ADNS Bangi janji sebelum ini, bahawa dengan kemenangan yang dicapai, maka pada malam ini diadakan jamuan di Restoran Desa Village ini. Anak-Anak bagi Johan Bola Sepak setiap orang diberi saguhati berupa kewangan sebanyak RM50/= seorang. Jurulatih, Pengarah dan Timbalan sebanyak RM150 seorang, manakala hadiah kepada pasukan – termasuk pengurusan RM2,000. Kepada Pasukan Bola Jaring juga diberi hadiah. Kesemua hadiah dan sagu hati disampaikan oleh ADNS Bangi pada malam ini juga. ADNS Bangi berharap semangat pertandingan yang tinggi akan diteruskan pada masa-masa akan datang. TAHNIAH !!!. ALLAHU AKBAR !!!


Sekian.

No comments:

Post a Comment