January 27, 2013

Servis Minyak Motor Percuma & Ponggal Di West Country Jalan Reko

-->
West Country, Jalan Reko, 07 Rabiul Awwal = 19 Januari 2013 (Sabtu):


Sempena dengan musim Perayaan Ponggal, maka Pejabat Adun menawarkan kepada pemilik-pemilik motor di West Country  (Timur), Jalan Reko Servis Minyak Motor Percuma. Tempat untuk servis ialah dua tempat, iaitu:


1)      Kedai A Ming, Kedai Motor, Jalan Reko, West Country  (Timur), berhadapan Balairaya
2)      Kedai Kisi Motor (Murugum), bersebelahan dengan Kedai A Ming.

Waktu tawaran untuk diservis motor, mulai jam 3.00 petang sehingga jumlah peruntukan servis tamat.

Hadir pada Majlis Servis Minyak Motor percuma ini selain dari Adun ialah saudara Khairul Hafiz Penyelaras Alternatif Motor Club (ARC), saudara Amir Othman Penganjur Servis, saudara Dahari Embong Ketua Lajnah Sukan, Dun Bangi, saudara Rusli Jusuh Timbalan Ketua Pemuda Pas, Dun Bangi dan peserta-peserta.


Jam 3.00 petang kedua-dua Kedai Servis mulai menerima pelanggan. Sementara itu satu majlis perasmian di adakan. Adun Bangi dijemput berucap ringkas.
Menurut Adun Bangi, bermotor adalah kenderaan rakyat yang digunakan secara popular bagi kemudahan pergerakan dan komunikasi. Hampir setiap rumah mempunyai motor. Kami berbakti kepada penduduk Jalan Reko, khususnaya bagi mereka yang mempunyai motor untuk servis. Gunakanlah kesempatan yang kami tawarkan.
Pada asalnya kami memperuntukkan bagi setiap kedai adalah sebanyak 35 motor sahaja. Tetapi dalam tempoh 2 jam jumlah 35 buah hampir habis. Kami membuat keputusan membenarkan untuk setiap Kedai Motor berkenaan mengambil pelanggan motor sebanyak  50 orang. Ini bermakna Adun menawarkan servis kepada pemilik-pemilik  motor adalah berjumlah 100.


Nampaknya dengan penawaran kepada jumlah 100, maka jumlah yang datang amat memuaskan. Semua motor yang datang dapat diserviskan.

Sementara itu pada masa menghadiri Majlis Servis Minyak Motor Percuma ini, Adun ditawarkan oleh AJK untuk datang ke Perayaan Ponggal West Country pada keesokan hari jam 11.00 pagi (Hari Sabtu). Adun menerima tawaran. Maka pada tengahari jam 11.00 pagi Adun bersama pengiring-pengiring seperti saudara Azizi, saudara Amir Othman, saudra Fadzli, saudara Khairul Hafiz dan beberapa yang lain turut hadir ke Pesta Ponggal dan bertemu dengan Pengerusi dan Setiausaha sambutan. Pada pertemuan ini Adun menyerahkan cek bernilai RM500 bagi menampung perbelanjaan sambutan Ponggal di West Country. Adun diminta berucap ringkas dengan mengucapkan `Selamat Menyambut Perayaan Ponggal`dan berharap semua pihak bergembira. Pada masa itu kegiatan sukan bagi anak-anak sedang dijalankan, manakala bagi dewasa yang merupakan sukan tradisi Ponggal seperti memanjat tiang dan memukul takar akan dijalankan pada sebelah petang.Sekian.

No comments:

Post a Comment